Paul Brommet geïnstalleerd als pastoor van de parochie

Zondag 7 maart 2010, de derde zondag van de Veertigdagentijd, 15.00 uur. Op deze prachtige zondagmiddag was onze kerk goed gevuld voor de installatie van Paul Brommet als nieuwe pastoor door de aartsbisschop van Utrecht mgr. dr. J.A.O.L. Vercammen. Behalve veel parochianen waren er ook gasten uit andere Leidse kerken.

Op verzoek van de aartsbisschop las de voorzitter van het kerkbestuur de aanstellingsbrief voor, waarna deze door de aartsbisschop werd overhandigd aan de nieuwe pastoor met de woorden “…ontvang de opdracht om deze gemeente, waarvoor gij en ik tezamen zorg dragen, voor te gaan.”

In het gezelschap van de kinderen van de kinderkerk werd de pastoor rondgeleid langs de belangrijke plaatsen voor de uitoefening van de priesterlijke taak, zoals de lezenaar, het doopvont, en de altaartafel. In gebed en gezang werd telkens de betekenis ervan tot uitdrukking gebracht. De rondgang werd beëindigd met het lied “Hier mogen wij elkaar als mens ontmoeten en allen samen groot en klein als heiligen begroeten zoals wij zijn.”

De eerste Schriftlezing was uit het boek Exodus 3: 1-15, waarin het verhaal wordt verteld van Mozes die de opdracht van God kreeg om het Joodse volk uit de Egyptische gevangenschap te bevrijden. Voor dat de aartsbisschop zijn preek begon, ging de aartsbisschop met de kinderen uitgebreid in op dit verhaal.

Na de preek ging de nieuwe pastoor voor in de Eucharistie.

Na afloop van de viering was er een ontmoeting in de gemeentekamer met de nieuwe pastoor, onder het genot van een hapje en een drankje. Bij deze gelegenheid hebben de kinderen van de kinderkerk door hun zelf opgemaakte cake verkocht. De opbrengst was bestemd voor hun eigen Vastenproject: steun aan de kinderen die het slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Haïti.