Zondag 7 maart 2010, de derde zondag van de veertigdagentijd, 15.00 uur. Op deze prachtige zondagmiddag was de parochiekerk van de H.H., Fredericus en Odulfus goed gevuld voor de installatie van de nieuwe pastoor Paul Brommet. Er waren veel parochianen aanwezig, maar ook andere gasten onder wie vertegenwoordigers van andere Leidse kerken.

Op verzoek van de aartsbisschop< Mgr. dr. J.A.O.L. Vercammen, las de voorzitter van het kerkbestuur de aanstellingsbrief voor, waarna deze brief door de aartsbisschop aan de pastoor werd overhandigd met de woorden”…Ontvang de opdracht om deze gemeente, waarvoo jij en ik tezamen zorg dragen, voor te gaan.”

In het gezelschap van de kinderen van de kinderkerk werd de pastoor rondgeleid langs de belangrijke plaatsen in de kerk voor de uitoefening van de priesterlijke taak, zoals de lezenaar, het doopvont, en de altaartafel. In gebed en gezang werd telkens de betekenis tot uitdrukking gebracht. De rondagang werd beëindigd met het lied “Hier mogen wij elkaar als mens ontmoeten en allen samen groot en klein als heiligen begroeten zoals wij zijn.”

Hiernaa ging pastoor Paul Brommet voor inde eucharistie. De eerste schriftlezing was uit het boek Exodus (3:1-15), waarin het verhaal verteld werd van Mozes die de opdracht van God kreeg om het Joodse volk uit de Egyptische gevangenschap te bevrijden. Voor hij aan de preek begon, ging de aartsbisschop in een gesprek met de kinderen uitgebreid in op dit verhaal van Mozes.

Na afloop van de eucharistie was er een ontmoeting in de gemeentekamer met de nieuwe pastoor, onder het genot van een hapje en een drankje. Bij deze gelegenheid hebben de kinderen van de kinderkerk door hun zelf opgemaakte cake verkocht. De opbrengst was bestemd voor hun eigen Vastenproject: steun aan de kinderen die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Haïti.