Kerkdiensten en activiteiten in de Goede Week

In de Goede Week, en eigenlijk al met Palmpasen, gebeuren er een aantal dingen in de kerk. Op zaterdag 27 maart kunnen de kinderen van de kinderkerk en uit de buurt van 14.00 – 16.00 uur Palmpaasstokken maken. Graag vooraf even opgeven bij Eva Meussen (meussentjes@hotmail.com).

Bij de viering van Palmpasen worden de palmtakken gewijd. Wij gedenken de intocht van Jezus in Jeruzalem. Na afloop van de dienst van Palmpasen is er een maaltijd. Deze maaltijd wordt klaargemaakt door een aantal parochianen en de pastoor. Als u mee wilt eten, kunt u intekenen op een lijst in de gemeentekamer of u kunt zich telefonisch of per e-mail opgeven bij pastoor Paul Brommet (06 16348956, mail: pebrommet@wanadoo.nl).

Van maandag t/m vrijdag in de Goede Week bidden we elke ochtend de Lauden onder leiding van pastoor Brommet. Deze gebedsdiensten zijn van 7.15 – 7.45 uur. Deze diensten – en ook het ontbijt – zijn voor iedereen toegankelijk. Na afloop wordt er een ontbijt geserveerd. Hiervoor kunt u zich opgeven bij Gesineke Veerman.

Op maandag, dinsdag en woensdag avond vinden er om 19.30 uur oecumenische vespers plaats. Deze worden gehouden in samenwerking met de Vredeskerk- en Maranthagemeente en de Evangelisch Lutherse Gemeente. Voorgangers zijn respectievelijk Paul Brommet, Marianne van der Meij-Seinstra en Frank Rooze.

Gedurende de Goede Week is er een expositie van de grafisch kunstenaar Jos Degen in de hal van de kerk en de voorkamer naast de gemeentekamer. Jos noemt zijn werk “digigrafiek”. Het zijn digitaal bewerkte foto’s. Het thema van de kleine expositie is “Passie”. De kunstenaar is gepassioneerd door pelgrimswegen en -kerken. Ook wij leggen een lange weg af op weg naar Pasen. Laat deze kunst ons mogen inspireren voor onze eigen pelgrimsweg door het leven, steeds op weg naar Pasen.

De expositie is te bezichtigen na afloop van de Lauden en voor en na de oecumenische vespers en de viering van Witte Donderdag. Ook na afloop van de dienst van Pasen en tijdens de “open kerk”op zaterdag 10 april van 13.30 tot 16.30 uur is de expositie nog te zien.