Lectio Divina

In de Lectio Devina (Latijn voor goddelijke lezing) laten we een korte tekst uit de Bijbel tot ons doordringen op een meditatieve manier. Het gaat om de overdenking van een korte tekst uit de Bijbel door er een aantal malen aandachtig naar te luisteren, om te ontdekken hoe God persoonlijk tot je spreekt door die tekst.


In de eerste stap (lezing) hoor je de tekst een aantal malen. Daarna delen we met elkaar welk woord of woorden die er voor je uitspringen. In de tweede stap (overdenking) wordt de tekst opnieuw gelezen. We delen met elkaar met enkele zinnen waarom dat woord je raakt. Er is geen discussie of reactie op elkaar. (dat kan eventueel na afloop bij de thee) In de derde en laatste stap (gebed) lezen we de tekst opnieuw en formuleren we een gebed, dat we uitspreken. Dat mag ook als “Heer, U weet wel wat ik bedoel” als het iets is wat je bijvoorbeeld persoonlijk erg raakt of je liever niet deelt.

Op woensdagmiddag komen we weer hiervoor samen in de kerk om 14:30 uur, toegang via de gemeentekamer. Het is handig om pen en papier mee te nemen om de woorden, zinnen die je raken en je gebed op te schrijven. U kunt zich tot en met zondag aanmelden via secretaris@leiden.okkn.nl. Ook als u nog niet eerder meedeed, kunt u zich aanmelden en bent u van harte welkom om deel te nemen.