ZOMERCURSUS: DE MACHT VAN MYTHEN EN HOE HET VERDER GING MET DE MENSHEID

Dit jaar vindt er weer een zomercursus plaats in de Lokhorstkerk op de drie woensdagavonden 5, 12 en 19 juni. Em. hoogleraar interculturele literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden Mineke Schipper laat ons zien hoe verschillende verteltradities met fundamentele menselijke vragen omgaan, namelijk waar komen we vandaan en hoe ontstonden daarbij mannen en vrouwen, en hoe verdwijnt de mensheid weer? Mineke Schipper zal op opeenvolgende woensdagavonden deze onderwerpen uitdiepen met
voorbeelden uit verschillende religieus-literaire culturen, waarbij er ook voldoende gelegenheid zal zijn voor vragen. Zie hieronder voor een uitgebreidere beschrijving van elke lezing. De lezingen kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

Elke lezing begint om 8 uur in de Lokhorstkerk Pieterskerkstraat 1 in Leiden. De lezingen zijn vrij toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt erg op prijs gesteld! Uitgebreide informatie vindt u hier