Vastenactie kinderkerk

Op zondag 11 februari was er weer kinderkerk en toen heb ik met de oudere kinderen gesproken over ‘welk inzameldoel willen jullie kiezen voor deze Vastentijd en hoe willen jullie daarvoor gaan inzamelen”? Ik wil jullie hierbij graag informeren over de besluiten die door de kinderen genomen zijn:

De kinderen willen graag inzamelen voor twee doelen tegelijk. Dit is niet ongebruikelijk, dat hebben wij in het jaar 2022 ook gedaan.

De doelen zijn:

project Eskulayan: een project van onze landelijke kerk. Vrijwilligers gaan, elke zaterdag, met busjes naar de sloppenwijken van Manila en geven daar kinderen (en hun ouders) voorlichting en hulp op allerlei gebied: kinderen leren alvast letters en cijfers, mogen boeken lenen, krijgen voorlichting over gezondheid en hygiene, en leggen hun eigen moestuintje aan. Deze kinderen gaan (nog) niet naar school, met name vanwege armoede en kinderarbeid. Door middel van deze busjes worden kinderen voorbereid op de tijd, dat ze wel naar school mogen! Kinderarbeid is in de Filipijnen een zeer groot probleem, en is de afgelopen 20 jaar alleen maar groter geworden. Het is dus fantastisch dat kinderen geholpen kunnen worden om een betere toekomst op te bouwen.

project Voices of Children: een Oekrains project (aangedragen door Valentyna) waarbij met name psychologische ondersteuning wordt geboden aan kinderen die getraumatiseerd zijn door de oorlog. Het gaat om kinderen die in Oekraine verblijven, en vanwege de voortdurende oorlog nog steeds ernstig psychisch lijden aan de gevolgen van die oorlog.  

Welke klussen gaan de kinderen doen:

Ze gaan, onder andere, een echte ”wasstraat” inrichten, waarschijnlijk op het terrein van de tandarts naast onze kerk. In die wasstraat kunnen auto’s, fietsen en zelfs rollators gewassen worden! Daarnaast helpen de kinderen graag met afwassen en willen zij de koster(s) graag assisteren. Het kan ook zijn dat zij wat (kinderkerk) spullen gaan verkopen, maar dat zien we tegen die tijd wel weer…. In de bijlage zie je een foto van een poster, die nu ook al in de gemeentekamer hangt (op de tussendeur gemeentekamer/kinderkerk kamer).

Op welke zondagen gaan de kinderen inzamelen:

                             Klussen:

zondag 3 maart    X           Wasstraat (op terrein tandarts): auto’s, fietsen en eventueel rollators

zondag 17 maart               Wasstraat en/of koster helpen en de afwas doen

zondag 24 maart               Wasstraat en/of koster helpen en de afwas doen