Het tijdschrift “De Oud-Katholiek”

Het tijdschrift De Oud-Katholiek ziet zichzelf als een open kerkdeur. Het wil oud-katholieken en geïnteresseerden inspireren, tot denken aanzetten, stimuleren en verbinden, omwille van de Oud-Katholieke Kerk en samenleving.

Op creatieve, inhoudelijke en soms prikkelende wijze gaat zij op zoek naar hoe de kerk van betekenis kan zijn voor de samenleving en omgekeerd, en hoe mensen van zowel binnen als buiten de Oud-Katholieke Kerk van betekenis en tot inspiratie kunnen zijn voor elkaar.

Ieder nummer heeft een religieus, levensbeschouwelijk en/of maatschappelijk thema dat uitgediept wordt in artikelen die tot nadenken stemmen. Daarnaast kent De Oud-Katholiek een doorlopende lijn, in de vorm van series, waarin parochies en belangstellenden op inspirerende wijze met elkaar in verbinding worden gebracht.

De Oud-Katholiek bestaat sinds 1885 en is een uitgave van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Het blad wordt verzonden naar alle oud-katholieke adressen en naar een kleine groep abonnees en kan door ge├»nteresseerden worden meegenomen wanneer men een parochiekerk bezoekt. Het full-colour blad zal in 2022 driemaal verschijnen en is ook digitaal te lezen.

Voor uw gemak hier de laatste vier nummers: