Together 2023

Aanstaande donderdag vertrekken we met 40 personen, waaronder 6 oud-katholieke jongeren, in de bus naar Rome voor TOGETHER: Gathering of the People. Dit is een internationaal evenement waarvoor in het bijzonder jongeren tussen de 18 – 35 jaar uit verschillende kerken uitgenodigd zijn door Paus Franciscus. Het vindt plaats in de aanloop naar de rooms-katholieke bisschoppensynode over synodaliteit.

TOGETHER bestaat uit een programma dat van vrijdag t/m zondag zal duren. Voor de precieze invulling van het programma kunt u een kijkje nemen op de internationale website: https://together2023.net/info-page/provisional-programme-full/. Het kernpunt van het programma zal de gebedswake zijn, a.s. 30 september 19:00 op het St. Pietersplein. Aartsbisschop Bernd Wallet zal als één van 12 kerkleiders mee voorgaan in deze gebedswake. De gebedswake is op Youtube live te volgen via: https://together2023.net/broadcast-of-the-ecumenical-prayer-vigil/

Omdat de Oud-Katholieke Kerk op meerdere manieren verbonden is met dit project (in organisatie, inhoudelijke verbondenheid met het thema ‘synodaliteit’ en in deelname van jongeren uit onze parochies), wil ik u vragen om de jongeren mee te nemen in uw persoonlijke gebeden, en waar mogelijk in de voorbeden a.s. zondag.

Het is ook mogelijk om op andere manieren mee te leven – persoonlijk of in de parochie:

Tegelijkertijd met de gebedswake in Rome worden er op verschillende plekken in NL oecumenische gebedsmomenten georganiseerd. Via de volgende link is een overzicht te zien van deze vieringen: https://together.oecumene.nl/activiteiten/sluit-in-nederland-aan-bij-together/


Zelf een gebed organiseren is ook mogelijk. Dit kan via de contactpagina op de website https://together.oecumene.nl doorgegeven worden voor een vermelding op de website.


De liturgie van de gebedswake is te vinden via:
https://together2023.net/info-page/prayers-elsewhere-in-the-world-suggested-service-order/


Voor de maandelijkse voorbereidende gebeden kan men terecht op:
https://together2023.net/info-page/monthly-support-documents/


Alle verdere informatie is te lezen op de Nederlandse website
www.together.oecumene.nl