Hervatten vieringen

Het CIO en minister Grapperhaus hebben besloten dat het dwingende advies om digitaal te vieren met de versoepelingen van 28 april is komen te vervallen. Na die uitspraak heeft het OKKN crisisteam overleg gehad en besloten dat parochies weer de ruimte krijgen om te gaan vieren. Nu is ‘weer gaan vieren’ wel wat meer werk dan de deur weer openzetten. Om deze praktische redenen, maar ook met het oog op de druk in de zorg, heeft het Kerkbestuur besloten dat we deze maand beginnen met het vieren van de hoogfeesten van Hemelvaart en Pinksteren, onder voorbehoud dat de situatie rondom corona niet verslechtert. Op de andere zondagen zijn er dus geen vieringen in onze kerk en kunt u mee vieren met de livestream.

Na Pinksteren zullen we weer “als vanouds” iedere zondag gaan vieren in aangepaste vorm. De protocollen die in december golden, gelden nu weer. Dat betekent naast de 1,5-meter-regel, het ontsmetten van de handen bij binnenkomst, het dragen van een mondmasker en uiteraard thuisblijven wanneer u klachten heeft, dat u zich vanwege de beperkte ruimte nog steeds moet aanmelden voor vieringen. Voor Hemelvaart kunt u zich aanmelden tot uiterlijk dinsdag 11 mei 23:59 uur. Voor Pinksteren sluit de aanmelding op vrijdag 21 mei om 23:59 uur. Elders op de website kunt u uitleg over de precieze procedure vinden. 

Het is bijzonder fijn nieuws dat we weer samen zullen mogen komen in ons mooie kerkgebouw en samen de Eucharistie zullen kunnen vieren. We zien er naar uit om elkaar weer te ontmoeten!