Een geslaagde Pinksterviering en jubileum

Op de eerste Pinksterdag was de kerk bomvol voor de viering van Pinksteren en vooral ook voor de viering van het 25-jarig priesterjubileum van pastor Ruud Bosma. Ruud Bosma was parochiepastoor in Egmond, Haarlem en Leiden. Dit combineerde hij met het justitiepastoraat. Tegenwoordig is hij full-time justitiepastor. Gelukkig gaat hij nog wel regelmatig voor in onze parochie. Zijn 25 jarig ambtsjubileum stond in het teken van de Geest. Het is het Heilg Vuur dat hem en ons heeft aangeraakt. Aan het einde van de dienst werd Ruud toegesproken door Jan Eerbeek, hoofd jusitiepredikant en door pastoor Paul Brommet namens de parochie en de geestelijkheid van het aartsbisdom Utrecht.

Na afloop van de dienst was er een druk bezochte receptie. Ruud had als cadeautip een donatie aan de Stichting Straatpastoraat Leiden gegeven. Ook werd er in de kerk voor deze stichting gecollecteerd. De opbrengst van de collecte was ongeveer € 480,00 en aan “losse” giften kwam er nog ruim € 200,00 binnen.

Onderstaand een fotoverslag van de eucharistieviering waarin Ruud Bosma zelf voorging, geassisteerd door pastoor Paul Brommet.