De kerk bruist…

Het is de komende periode weer heel druk in de kerk. In de adventstijd bereiden we ons voor op het geboortefeest van Jezus.Wij doen dat dit jaar wer met de inmiddels traditie geworden oecumenische vespers op de eerste drie woensdagavonden in de Adventstijd. Nieuw is dat er aansluitend nog activiteiten plaats vinden. Op woensdag 30 november is er een ontmoeting tussen de besturen van de verschillende deelnemende kerken: de Vredeskerkgemeente, de Maranthagemeente, de Evangelisch Lutherse Gemeente en de Oud-Katholieke kerk. 

De twee ander woensdagen is er oecumenische leerhuis over het boek “Paulus en de rest”van Bert Jan Lietaert Peerbolte. DE auteur is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij zal de beide avonden leiden.

  Flaptekst: De apostel Paulus blijft in vele opzichten een raadsel. Bert Jan Lietaert Peerbolte presenteert hem hier als een hellenistiche Jood die trouw bleef aan zijn Joodse uitgangspunten, maar tegelijkertijd Jezus Christus verkondigde als centrum Gods handelen met de mens.

Paulus zag de Chrisusbeweging als de trouwe rest van Israël., waar ook niet-Joden deel van konden uitmaken. Het bracht hem menigmaal in conflict met zijn omgeving. Toch verkondigde hij zijn droom: in Christus geen verschil meer tussen Jood en Griek, vrije en slaaf, man en vrouw!      

Met die boodschap is Paulus ook nu nog van groot belang. Dit boek onderzoket daarom ook de rol die hij bij een aantal moderne wijsgeren speelt en is daarom meer dan een historische studie.