Installatie van pastoor Helen Gaasbeek

Op zondag 19 juni werd pastoor Helen Gaasbeek geïnstalleerd door can. Wietse van der Velde, deken van het Metropolitaan Kapittel van Utrecht. Aan het begin van de eucharistieviering wordt voor de nieuwe pastoor gebeden. Daarna ontvangt deze de aanstellingsacte van de bisschop en bidt vervolgens zelf voor de gehele gemeenschap. Daarna volgt een processie door de kerk: langs de lezenaar, de doopvont en het altaar. Pastoor en gemeente spreken hun bereidheid uit om zich in te zetten voor Woord en Sacrament en gemeenschap, om te vieren en door te geven, in navolging van Christus.

De viering heeft daarna de vertrouwde vorm en elementen. Tegen het einde kwamen er nog wat verrassingen. De kinderen hadden een heuse pastoorskoffer gevuld met nuttige spulletjes. Ook hadden ze verschillende vervoersmiddelen getekend die pastoor Helen nog wel eens van pas konden komen bij haar werkzaamheden. Daarna sprak pastoor Robin Voorn (Delft) als convocator van de regio Zuid Holland de nieuwe pastoor toe namens de regio. Hij had Bagijnenkoeken meegenomen. Geert de Rijk, voorzitter van het Kerkbestuur, feliciteerde de pastoor namens de hele parochie en presenteerde een keur aan bloemen en een bijdrage voor de liturgische kleding. Tenslotte presenteerde can. Wietse van der Velde, die ook pastoor is van de parochie Hilversum, aan pastoor Helen de aanstellingsacte voor assisterend pastoor van Hilversum, want zij blijft ook in die parochie werkzaam.

Na afloop van de viering ging het feest door in de gemeentekamer waar gelegenheid was om pastoor Helen te feliciteren en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Hieronder treft u een fotoverslag.