Terugblik Kribbedienst 2016

Op 24 december werd het rond 12:00 ur al gezellig druk in onze kerk. De kinderen van de parochie mochten Gesineke helpen om de de kerststal klaar te zetten. Verder werd de kerk helemaal ingericht voor de Kribbedienst die om 14:00 uur zou beginnen. Natuurlijk kun je niet vieren met een lege maag, dus tussendoor werd er nog geluncht met broodjes met knakworst.

Om 14:00 uur was de kerk goed gevuld. Wel 50 jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s waren gekomen om samen kerst te vieren. Ze hoorden het kerstverhaal zoals ze het nog niet eerder hoorden. En…ze mochten zelf meespelen in het verhaal. Jozef, Maria, de herders, de waard en de gasten van de herberg, de ezel, de os en de schapen, allemaal kwamen ze tot leven door de kinderen die enthousiast meespeelden. Tussendoor werden bekende en minder bekende kerstliederen gezongen. 

Aan het eind van de viering konden de kinderen die dat wilden nog een kerstzegen ontvangen. Ook waren er warme chocolademelk, iets lekkers en nog een verrassing in de Gemeentekamer.

De hele middag was een groot feest, met dank aan de leiding van de kinderkerk en iedereen die mee heeft gevierd en mee heeft geholpen!